Образовательный портал

Электронный журнал Экстернат.РФ, cоциальная сеть для учителей, путеводитель по образовательным учреждениям, новости образования

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Звезда не активнаЗвезда не активнаЗвезда не активнаЗвезда не активнаЗвезда не активна
 

 

The Story of Santa Claus

Разработка внеклассного мероприятия для 4 класса учителя английского языка Худяковой Т.Н., ГБОУ средняя школа №10, г. Санкт-Петербург

Цели:

• Познавательный аспект: познакомить учащихся с праздником «Рождество», его традициями и особенностями.

• Воспитательный аспект: воспитывать у учащихся чувство уважения к национальным традициям и праздникам.

• Учебный аспект: практиковать учащихся в устной речи и аудировании.

• Развивающий аспект: формировать положительную мотивацию учения, развивать внимание, воображение, догадку.

  Оснащение: слайд-презентация, стихи, DVD ROM The Story of Santa Claus Express Publishing.

- T: Good Morning, dear children! I’m glad to see. We are going to celebrate Christmas today. We’ll sing songs, guess riddles, play and watch a Christmas story. On the 25th of December British people celebrate Christmas, a beautiful holiday, which is loved by children and adults.Слайды 1-2. - Everything is decorated with lights and toys. We see Christmas trees everywhere. Слайды 3-4. - People cook special food: Christmas pudding, cookies, turkey.Слайды 5 -6. -They also send cards and have parties. Слайд 7. -Santa Claus comes from the North Pole to visit girls and boys. Слайд 8. -He goes through the chimney and fills Christmas stockings with presents for children. Слайд 9. Merry Christmas, everyone! We hope you have a lot of fun! Слайд 10.

Now, let’s find out what do you know about Christmas. Guess the riddles

It’s a holiday, which is celebrated on the 25-th of December. (Christmas)

It is an old man, who comes from the North Pole on his sledge and brings presents for everybody. (Santa Claus)

It is decorated with lights and toys and tinsel and is in all houses and squares. (Christmas tree)

It is a thing which is very dear to children at Christmas, as they find presents in it in the morning. (Stocking)

Who pulls Santa’s sleigh? (Reindeer)

What has Santa got in his sack? (Presents)

Who helps Santa to make toys? (The elves)

Part1. Let’s learn new words, look, listen and repeat. Watch the story. После просмотра первой части дети отвечают на вопросы. What is Sana’s job? What is he making? Whom is he making toys for? How many toys does he make every day? What idea has Santa got?

Part 2. Let’s learn new words, look, listen and repeat. Watch the story. После знакомства с новыми словами и просмотра второй части истории дети играют на диске в интерактивные игры на знание новых слов. Фронтально у доски.

1. Click on the letters to spell the words. 2. Read the words and click on the right picture (Match words and pictures). 3. Read, look and click to fill in the sentences? 4. Look, read and click True/ False. 5. Take the elves to the presents, collect them for Santa.

Part 3. Let’s learn new words, look, listen and repeat. Then watch the story. После знакомства с новыми словами дети играют в DVD Trivia

.Цели игры: рассмотреть детали на видео, развивать концентрацию внимания, задавать и отвечать на вопросы по содержанию. Ход игры: 1.Перед просмотром третьей части истории одному ученику или паре раздаются вопросы, на которые они должны найти ответы во время просмотра: 1.What colour is the angel’s dress? 2. What colour is Santa’s sleigh? 3. What colour is angel’s hair? 4. Who is wearing glasses? 5. How many elves are there in the story? 6. Who is wearing green hats? 7. What colour is Santa’s coat? 8. How many magic reindeer are there in the story? 9. Who has got wings? 10. Who has got big ears? 12. What’s the weather like? 13. Who has got a red bag? 14. Who has got a shining nose? Проверяется понимание вопросов. 2.После просмотра класс делится на две команды. 3.Пары из каждой команды по очереди задают вопросы и сами отвечают на вопрос, если другая команда не знает ответа. За правильный ответ каждая команда получает бал. Выигрывает та команда, у которой больше правильных ответов

 В конце мероприятия командам раздаются слова, из которых они должны составить предложения: Christmas is a beautiful holiday. We wish you a Merry Christmas.

 Дети поют и смотрят на видео разученную заранее песню Jingle Bells.

Jingle bells, jingle bells,

Jingle all the way!

Oh, what fun it is to ride

On a one-horse open sleigh!

 

Dashing through the snow,

On a one-horse open sleigh!

Over the fields we go,

Laughing all the way!

 

Bells on bobtail ring,

Making spirits bright

What fun it is to ride and sing

A sleighing song tonight.

 

Jingle bells, jingle bells,

Jingle all the way!

Oh, what fun it is to ride

On a one-horse open sleigh!

После внеклассного мероприятия детям предлагается изготовить рождественские открытки и принять участие в письменной викторине посвященной рождественским традициям в качестве домашнего задания. Затем свои работы дети вкладывают в свой языковой портфель.

Christmas quiz 1. What animals traditionally pull Santa’s sleigh? A) Dogs; B) Bears; C) Reindeer. 2. What form of transport does Santa use? A) Snowboard; B) Sleigh; C) Jet ski. 3. Who helps Santa make toys? A) Elves; B) Reindeer; C) Squirrels. 4. Where did the Christmas tree tradition originate? A) New England; B) Scandinavia; C) German. 5. What is “eggnog”? A) A traditional hat shaped like an egg; B) A Christmas drink made with eggs, milk, and sugar; C) A game played at Christmas party. 6. What is traditionally hidden in the Christmas pudding? A) A coin; B) A toy; C) A pair of dice 7. How many reindeer does Santa have? A) Ten; B) Nine; C) Eight 8. What flower is traditionally connected with Christmas? A) Daisy; B) Daffodi;l C) Poinsettia. 9. What do we call the night before Christmas? A) Christmas Eve; B) New Year; C) Boxing Da. 10. What do people traditionally do under mistletoe? A) Kiss; B) Sing; C) Dance. 11. Which royal couple started off the fashion for Christmas trees? A) King Henry VIII and Anne Boleyn; B) Queen Victoria and Prince Albert; C) Prince Charles and Princess Diana. 12. Who wrote the book' A Christmas Carol'? A) Mark Twain; B) Hans Christian Andersen; C) Charles Dickens Answers: 1. C; 2. B; 3. A; 4. C; 5. B; 6. A; 7. B; 8. C; 9. A; 10. A; 11. B; 12. C.

Используемые ресурсы и литература: 1.Сценарии школьных праздников и постановок. Книга для учителя. М.: Москва «Первое сентября» 2004

2. Jenny Dooley& Chris Bates, The Story of Santa Claus, DVD VIDEO/DVD -ROM PAL, Express Publishing.

3. eng.1september.ru, Учебно - методический журнал “Английский язык ” №11/12.

4. Carol Read. 500 Activities for the Primary Classroom. Macmillan books for teachers; 2007.-p.320.

5. images.yandex.ru>christmas

You have no rights to post comments

Авторизация

Перевод сайта


СВИДЕТЕЛЬСТВО
о регистрации СМИ

Федеральной службы
по надзору в сфере связи,
информационных технологий
и массовых коммуникаций
(Роскомнадзор)
Эл. № ФС 77-44758
от 25 апреля 2011 г.


 

Учредитель:
АНОО «Центр дополнительного
профессионального
образования «АНЭКС»

Главный редактор:
Ольга Дмитриевна Владимирская, к.п.н.,
директор АНОО «Центр ДПО «АНЭКС»

ПРИГЛАШАЕМ!

Приглашаем педагогов со стажем работы по специальности от 25 лет в Клуб ветеранов педагогического труда!

Только для вас - специальные образовательные мероприятия, интересные встречи и многие другие события.

Звоните по телефону: (812) 956-67-42 или пишите на e-mail: editor@ext.spb.ru

Просим всех, расскажите о Клубе своим коллегам, которые уже не работают в школе!

Ваши АНОО «АНЭКС» и Экстернат.РФ